Algemeen Algemeen
Orkest Orkest
Bezetting orkest Bezetting orkest
Dirigent Dirigent
Laif! Laif!
Info Info
Agenda Agenda
Nieuws Nieuws
Contact Contact
You Tube You Tube
Muziekvereniging "In Corpore"

Stefan de Groot

Stefan de Groot
invaldirigent vanaf 2010

Stefan de Groot is op 26 juni 1987 te Aduard geboren. In Aduard begon hij zijn muzieklessen aan de muziekschool. Nadat hij zijn middelbare school had afgerond, besloot hij zijn muzikale carrière te vervolgen aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Aanvankelijk studeerde hij bariton, maar hij stapte hij over op (es) bastuba. Hierin is Stefan in 2010 afgestudeerd.
Ook studeerde Stefan de Groot hafabra directie aan het Prins Claus conservatorium in Groningen bij Tijmen Botma en Klaas van der Woude. Hierin studeerde hij in 2014 af.

Sinds oktober 2007 dirigeert hij het jeugdorkest van CMV Juliana Aduard. In september 2009 kwam daar het A-orkest ook bij. Naast Juliana dirigeert Stefan sinds november 2010 ook fanfareorkest Apollo uit Burgum.

Als muzikant is Stefan actief bij de Provinciale Brassband Groningen (PBG). Ook maakt hij deel uit van het Borealis Brass Quintet waarmee hij concerten geeft in o.a. het Concertgebouw in Amsterdam, Theater Carré in Amsterdam, De Oosterpoort in Groningen. Ook valt hij in bij de Johan Willem Frisokapel, de Luchtmachtkapel en de Bremer Philharmoniker.