Algemeen Algemeen
Orkest Orkest
Bezetting orkest Bezetting orkest
Dirigent Dirigent
Laif! Laif!
Info Info
Agenda Agenda
Nieuws Nieuws
Contact Contact
You Tube You Tube
Muziekvereniging "In Corpore"

Foto's concert met Erwin de Vries

You must update your Flash player.

Click here to update your Flash player.

In Corpore en Erwin de Vries: een gouden koppel!

Zaterdag 24 oktober was sporthal Weerland omgetoverd tot een ware concertzaal voor het concert van muziekvereniging In Corpore ter ere van het 45 jarig jubileum. Voor deze speciale gelegenheid was de Groninger zanger Erwin de Vries uitgenodigd. Voor een uitverkochte zaal schotelden zowel de Melody Percussion Band als het Fanfareorkest van In Corpore, voor deze gelegenheid beide onder leiding van Miranda Wolters, het publiek een gevarieerd programma voor. Daarbij uiteraard met diverse nummers ter begeleiding van Erwin de Vries.

Het orkest opende het concert met het opzwepende “Lord Tullamore”, Ierse volksmuziek ten top. De Melody Percussion Band volgde met “Dance of the Magyars”. De 7 leerlingen, die wekelijks les krijgen van dirigent Miranda Wolters, kwamen tijdens het concert ook aan de beurt: samen met het orkest speelden zij “Eye of the Tiger”.

Erwin de Vries, een entertainer ten (blote) voeten uit, wist het publiek te bekoren met bekende nummers uit zijn repertoire, zoals “De Polder” en “Mien Laid”. Heel bijzonder was wel het nummer “Nije Mörn”, ruim 10 jaar geleden speciaal geschreven ter gelegenheid van de definitieve sluiting van het psychiatrisch ziekenhuis Groot Bronswijk. Een nummer wat goed past bij Wagenborgen en bij het concert. Zeker na de herdenking van de brand op Salem eerder die dag, kreeg het nummer nog weer meer betekenis. Ook het nummer “Zien Toentje”, een parodie op het bekende nummer van Ede Staal, kon op veel bijval van het publiek rekenen.

Ook voor Erwin de Vries betrof het een bijzonder concert, hij heeft namelijk zijn opleiding als verpleegkundige op Groot Bronswijk gevolgd. Hij heeft naar eigen zeggen daar een mooie periode gehad, een periode die hem mede heeft gevormd tot wat hij nu is.

Met het overbekende lied “Maffiosa” en zijn prachtige volzin “Blief met dien poot’n van mien poedie” kreeg het jubileumconcert van In Corpore een waardig en memorabel slot. Op naar de 50!!!


Foto: Mark Heikens