Algemeen Algemeen
Orkest Orkest
MPB MPB
Laif! Laif!
Info Info
Agenda 2018 Agenda 2018
Nieuws Nieuws
Contact Contact
Muziekvereniging "In Corpore"

Bevrijdingsconcert

Indrukwekkend bevrijdingsconcert In Corpore

Vrijdag 1 mei was sporthal Weerland omgetoverd tot een bijzondere concertzaal, het toneel van het Bevrijdingsconcert van muziekvereniging In Corpore. Ruim 250 toeschouwers waren getuige van een indrukwekkend concert van het orkest van In Corpore o.l.v. dirigente Miranda Wolters, met o.a. muziekwerken als “Schindlers List”, “Hymn to the Fallen” en “Pearl Harbor”. Ondersteund met filmbeelden en foto’s kwamen deze schitterende nummers nog meer tot hun recht. Ook de nummers die werden begeleid door de doedelzakspeler, “Amazing Grace” en “Highland Cathedral”, vielen bijzonder in de smaak.

Tussen de nummers door werden door 8 dorpsgenoten passages uit het boek “Noodlanding in het Proostmeer” van Harm Doornbos voorgelezen. Achtereenvolgens Bineke Doornbos, Siep Bos, Janneke Snijder, Anne Koopmans, Renzo Niehof, Jan Menninga, Arie Smedes en Itie Doddema lazen gedeeltes voor over de belevenissen van oud dorpsgenoten en hun families in de laatste dagen van de 2e Wereldoorlog.

Ter viering van de bevrijding werd het daartoe speciaal geschreven “Lied van de Vrijheid” samen met Popkoor Popkoor en kinderen van de basisscholen opgevoerd.
Van dhr. Siep Bos ontving het orkest voor ieder lid nog een “Poppy”, een gedenkteken die een klaproos moet voorstellen. Elk jaar wordt de klaproos op Remembrance Day in Engeland en de gehele Gemenebest, waaronder Canada, gedragen. Dit jaar dus ook in Wagenborgen!

Tijdens het concert werd ook het muziekproject “Speel mee met IC!” op OBS De Waarborg afgesloten. Onder leiding van dirigente Miranda Wolters en Margriet Zandinga hebben de leerlingen van Groep 5 de afgelopen weken de grondbeginselen van de muziek leren kennen. Het project kende een spetterende finale met “We will rock you” en “I feel good”. Als beloning ontving elke leerling nog een mooie oorkonde. Het project krijgt een vervolg op OBS De Waarborg. Het project op CBS De Blinke is inmiddels ook gestart.

Dankzij vele vrijwilligers is het bevrijdingsconcert in een groot succes geëindigd. Een speciaal woord van dank voor het faciliteren van de sporthal aan de Gemeente Delfzijl, beide basisscholen en KDV De Vrijbuiter. Verder dank aan alle onze sponsoren: Vita Nova, Vertisol, Klein Finland, SPAR, Schildersbedrijf Luttje, Schildersbedrijf Boneschansker, Performance, Visrestaurant Landman, Groninger Huis, Leeuwenborg, Makelaardij Brandsma de Jong, De Jong bedden, Autorijschool Steengoed, Meubelmakerij Oudeweg, Multimate.