Algemeen Algemeen
Orkest Orkest
MPB MPB
Laif! Laif!
Info Info
Agenda 2018 Agenda 2018
Nieuws Nieuws
Contact Contact
Muziekvereniging "In Corpore"

Koninklijke onderscheiding Eja

Koninklijke onderscheiding ja de Jong - Tuin

Traditioneel, dit jaar voor het eerst met Koningsdag, worden jaarlijks om deze tijd “de lintjes” uit gedeeld. Vrijwilligers worden dan geëerd voor hun belangeloze inzet voor vereniging, club of andere organisatie of instantie.
Afgelopen vrijdag werd ook weer een inwoner van Wagenborgen verrast met een koninklijke onderscheiding, namelijk mevrouw Eja de Jong – Tuin. Ze werd bij deze Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Eja de Jong is al ruim 20 jaar vrijwilligster bij muziekvereniging In Corpore. Naast het werk in vele commissies, zoals de Bliksemactie, de Oliebollenactie en de Wintermarkt, vervult zij ook o.a. de rol van gastvrouw bij concerten van In Corpore. Nadat ruim 20 jaar geleden de repetities van In Corpore niet meer bij zaal Westerkamp maar in het ’t Schoultje werden gehouden, startte de carrière van Eja als beheerster van de kantine.

Zonder Eja dus geen koffie bij In Corpore! Er gaat geen repetitie-avond voorbij of er is koffie van Eja. Al ruim 20 jaar is Eja elke maandagavond al voor 19:00 u. aanwezig om de leden te verwelkomen met een lekker kopje koffie. Dit geldt uiteraard ook voor tijdens de pauze. Na afloop van de repetitie is het nog lang gezellig in de kantine, hierbij vervult Eja dan ook weer de spilfunctie van gastvrouw.

Een andere traditie bij In Corpore is de muzikale rondgang op kerstochtend, die om 05:00 u. al begint. Om 08:00 u. spelen de muzikanten dan voor Eja bij ’t Schoultje “Stille Nacht”, waarna ze met elkaar van een gezellige kerstonbijt genieten, met traditiegetrouw de zelf gemaakte kippensoep van Eja.

Afgelopen vrijdag overhandigde burgemeester Emme Groot, in het bijzijn van familie, vrienden en uiteraard leden van In Corpore, haar de koninklijke onderscheiding. Hij roemde haar belangeloze inzet en merkte maar weer eens op dat zonder vrijwilligers geen enkele vereniging stand kan houden. De voorzitter van In Corpore sloot zich hierbij van harte aan en dankte Eja voor haar jarenlange inzet voor de vereniging.

Mevrouw Eja de Jong-Tuin, van harte gefeliciteerd!