Algemeen Algemeen
Orkest Orkest
MPB MPB
Laif! Laif!
Info Info
Agenda 2018 Agenda 2018
Nieuws Nieuws
Contact Contact
Muziekvereniging "In Corpore"

Zomeravond concert

Zomers zomeravondconcert In Corpore

Vorige week maandag was Menterne weer het toneel van de traditionele seizoensafsluiting van In Corpore. Het concert vond onder prachtige weersomstandigheden plaats, zodat het concert zijn naam eer aan deed. Het concert had een speciaal tintje, want het was het laatste concert van Ronald Cuperus, de instructeur van de Melody Percussion Band. Na 10 jaar nam hij afscheid van de muziekvereniging, die hem verraste met een mooi fotoboek van de afgelopen 10 jaar. Daarbij kreeg hij van de MPB-leden nog een mooie dasspeld ter herinnering aan een mooie periode. Zijn opvolger, Dani van Kruistum, stond in de startblokken om letterlijk het stokje over te nemen. Een geslaagde vuurdoop voor deze jonge dirigent.

Het concert stond verder in het teken van de afsluiting van het project “Speel mee met IC!” op CBS De Blinke. Groep 5 en 6 lieten zien dat na slechts een paar lessen kinderen al samen muziek kunnen maken. Onder de enthousiaste leiding van dirigente Miranda Wolters, de “muziekjuf”, werd een geslaagd optreden neergezet. Een mooi certificaat en een luid applaus was hun welverdiende loon. Ook de leerlingengroep van OBS De Waarborg was van de partij: samen met het orkest werd “Eye of the Tiger” opgevoerd.

De leden van In Corpore gaan nu op een welverdiende vakantie. Op 17 augustus begint weer de 1e repetitie. De leden kunnen dan volop aan de bak: het Muziekfestival in Delfzijl (26 september) en, ter viering van het 45 jarig jubileum, het jubileumconcert op 24 oktober met medewerking van Erwin de Vries. Noteer(t) u/jij die datum alvast in uw/jouw agenda?