Melody Percussion Band

Melody Percussion Band (MPB)

De Melody Percussion Band van In Corpore bestaat uit 8 tot 10 enthousiaste muzikanten. Ook zijn er een aantal leerlingen in opleiding om de MPB binnenkort te versterken. Er wordt zowel op gestemd als ongestemd slagwerk gespeeld. De muziekkeuze is gevarieerd, van zowel klassiek tot aan pop.

Gestemd slagwerk instrumenten zijn o.a. Marimba, Xylofoon, Vibrafoon en Marchin Bell.

Ongestemd slagwerk bestaat o.a. uit enkele Snare troms, base drum, tim-tom, bongo, drumstel, bekkens en diverse percussie instrumenten (effect instrumenten ) zoals o.a. beatring, triangel, cow-bell en aanverwante instrumenten.

De MPB heeft diverse jaren meegedaan aan het SDM-festival in Siddeburen en heeft hier in zowel de basis als de middencategorie enkele malen een 1e prijs weten te behalen. Ook is er een aantal keren deelgenomen aan het KNFM-festival in Vroomshoop. Ook hier werd meerdere keren een 1e prijs behaald.

Jaarlijks terugkerende optredens van de MPB zijn:Mars lopen in dorp t.b.v. verloting en Sinterklaasintocht, mars lopen met Koningsdag en dodenherdenking, muziekfestival Delfzijl, herfstconcert in Wagenborgen en kerstconcert.
De MPB repeteert op de maandagavond van 19.15 tot 21.30 onder de enthousiaste leiding van Dani van Kruistum. Dani is sinds 2015 instructeur voor de MPB.

Wilt u informatie of wilt u graag lid worden, dan kunt u gerust op maandagavond langskomen of kunt u zich in verbinding stellen met de voorzitter Klaas Koning (0596 541145).


(C) 2011 | Alfons Alkema| Alle rechten voorbehouden

Deze pagina afdrukken